Actie: Cardcetera & Stichting Postvriend

Steun Postvriend en verwen uzelf met prachtige kaarten! inspiration-dream-ansichtkaart[10]

Cardcetera is een webwinkel waar u prachtige en originele  kaarten kunt kopen om aan uw familie en vrienden, of aan uw postvriend te sturen. Afgelopen Mei startte Astrid (de eigenaresse van Cardcetera) een speciale actie voor Postvriend.

Van speciaal geselecteerde kaarten-sets die bij haar te koop zijn gaat de opbrengst (gedeeltelijk) naar Stichting Postvriend. Deze actie loopt nog door tot 7 September.

Alles over deze actie, de kaarten die er te koop zijn en de webshop van Astrid vindt u via onderstaande link;

Actie; Cardcetera & Stichting Postvriend

Cardcetera_logo_header

Geplaatst in Geen categorie | Een reactie plaatsen

De beste wensen….

kerstwens

Geplaatst in Geen categorie | Een reactie plaatsen

Postvriend Helpen?!

Beste Postvrienden,

 

Naar aanleiding van de tv-uitzending over Postvriend bij ‘Altijd Wat’ op Ned.2 (de uitzending is hier terug te kijken) ben ik overstelpt geworden door lieve mails en berichtjes via twitter en facebook. In vele daarvan werd er door jullie aangeboden om mij te helpen, gezien Postvriend steeds harder groeit en ik wel wat hulp kan gebruiken.

 

Dank!

Ten eerste wil ik jullie hier allemaal heel hartelijk voor bedanken! Het is ontroerend om mee te mogen maken hoeveel mensen mij (vanaf een afstand) willen helpen om daarmee ook bij te dragen aan het verminderen van eenzaamheid in deze samenleving. Het raakt me echt en ik ben heel dankbaar dat jullie mij benaderd hebben.

 

Gezien Postvriend erg hard groeit, zeker na de uitzending (het aantal aanmeldingen is nu de 400 gepasseerd), zal Project Postvriend moeten professionaliseren. Ik ben dan ook druk bezig om het Project te veranderen in een Stichting.

Inmiddels is er een bestuur en het zal niet meer zo lang duren (ik vermoed begin volgend jaar) voordat de akte helemaal rond is en Stichting Postvriend een feit is.

 

Help is on the way..

Jullie hulp-aanbod kan ik hard gebruiken, echter kan ik hier momenteel nog niet volledig op ingaan. Omdat de hulp die ik nodig heb vaak te maken heeft met het verwerken van aanmeldingen (en dus persoonsgegevens) mag ik niet zomaar iedereen toelaten tot deze gegevens. Zodra Postvriend officieel een stichting is, mag ik vacatures gaan uitzetten voor vrijwilligers op allerhande gebied. Dit zullen o.a. vacatures zijn die evt. ook op afstand vervuld kunnen worden. Heel graag benader ik jullie dan opnieuw. Via die weg mag en kan ik jullie hulp-aanbod dan wel aannemen.

 

Vragen staat vrij.

Echter zijn er tot die tijd toch nog wel een aantal andere vlakken waarop men eventueel zou kunnen helpen of bijdragen aan Postvriend;

 

– Post-ontvangers. We willen proberen om Postvriend breder bekend te maken onder de doelgroep van post-ontvangers.Mensen die eenzaamheidsgevoelens ervaren willen graag een postcontact opbouwen, toch vinden zij dit vaak spannend of weten zij de weg naar Postvriend nog niet te vinden. Iedereen kan eenzaamheidsgevoelens ervaren, doch zijn er bepaalde factoren die eenzaamheid kunnen versterken of vergroten zoals gezondheidsproblemen, ouderdom of (financiële) problemen. We willen dan ook Postvriend promoten op plekken als huisartsenpraktijken, zorg-, hulpverlenings-, en welzijns-organisaties, patienten-organisaties, verzorgingstehuizen enz.

Ken jij of ben jij iemand die hier connecties heeft. Misschien werk je bij een organisatie of ken je iemand waarvan je denkt dat deze wellicht op professioneel vlak interesse heeft in Postvriend (of wij in hen)? Je mag ons natuurlijk altijd promoten, maar je mag evt. ook contact met ons opnemen zodat wij dit verder op kunnen pakken d.m.v. een info-brief en eventueel promotiemateriaal. Een persoonlijke benadering werkt immers altijd beter en vaak sneller.

 

– Promotie Postvriend. Ken jij, of ben jij iemand die connecties heeft bij media. Graag kom ik met je in contact om Postvriend nog breder naar buiten te brengen

 

– Giften en sponsoren. Postvriend maakt onkosten. Momenteel draag ik deze kosten zelf nog, maar in de toekomst is het van belang dat de stichting deze kosten kan dragen. Op het moment dat wij officieel een stichting zijn mogen wij dan ook giften en sponsorgeld gaan ontvangen. Ken jij of ben jij iemand die misschien een financiële bijdrage wil/kan leveren aan Postvriend, laat het ons dan weten! Meestal beslissen (grote) bedrijven aan het begin van het jaar aan welke organisaties en/of goede doelen ze hun sponsor-geld willen schenken. Hou ons in gedachte!

Hier kunnen wij dan weer onkosten zoals hosting-kosten, drukwerk enz. van betalen.

 

– WordPress-specialist/website-bouwer gezocht. Momenteel is onze website in wordpress gebouwd. Mijn eigen knip- en plakwerk. De website is echter toe aan verbetering en professionalisering. Ben jij of ken jij een wordpress-specialist of een website-bouwer die pro bono mij zou willen helpen met de Postvriend-site? Dan kom ik heel graag met je in contact.

 

– Mail-Chimp wizard. Graag wil ik in de toekomst Postvriend-nieuwsbrieven en mailings kunnen versturen via een nieuwsbrief-software, zoals MailChimp. Ik ben op zoek naar iemand die mij daar wegwijs in kan maken.

 

– Drukkerij. We zijn druk bezig om voor Postvriend folders, flyers, aanmeldingsformulieren en ander drukwerk te ontwerpen. Het zou te gek zijn wanneer we een drukkerij kunnen vinden die dit gratis, in ruil voor promotie of voor een vriendenprijsje zou willen drukken.

 

Ook antwoorden staat vrij!

Mocht je het gevoel hebben dat jij kwaliteiten, connecties, hulpmiddelen, kennis of misschien wel materialen bezit waar Postvriend wellicht iets aan kan hebben, laat het ons dan weten! Vaak komt hulp uit een geheel onverwachte hoek en ontstaan de mooiste samenwerkingen die wij van te voren niet bedacht hadden. Daar staan wij altijd voor open!

 

Wij komen graag in contact!

Vele van jullie hebben inmiddels je weg gevonden naar onze mailbox of social media pagina’s. Mocht je dit nog niet gelukt zijn? Je kan ons bereiken via info@postvriend.nl

Hou er rekening mee dat door de ontstane drukte een reactie even op zich kan laten wachten. We doen ons uiterste best om zo snel mogelijk te reageren. Alvast bedankt voor jullie geduld en begrip

Geplaatst in Geen categorie | 2 reacties

Postvriend Nieuws September

Beste (nieuwe) Postvrienden,

Hoe gaat het met jullie?

Ik wil deze nieuwsbrief graag beginnen met mijn excuses. Een aantal van jullie hebben langere tijd niets van mij gehoord of wachten al langer op een reactie. Dit vind ik erg vervelend, maar helaas is het niet anders. Mijn oprechte excuses hiervoor.

Graag wil ik jullie dan ook even op de hoogte brengen van de situatie rondom Project Postvriend

Project Postvriend is begin juni 2013 van start gegaan. Sindsdien loopt het als een tierelier! Post-ontvangers en -verstuurders blijven zich aanmelden.

Ik ben Project Postvriend in mijn eentje gestart in de hoop dat ik voor enkele mensen die zich eenzaam voelen iets kon betekenen. Dat we samen iemands dag mogen opfleuren met een kaartje of brief.

Dit blijkt een groot succes! In nog geen 4 maanden tijd hebben zich bijna 200 mensen aangemeld voor Project Postvriend. Ik had nooit verwacht dat het zo snel zou gaan en zo hard zou groeien.

Het onderstreept het succes maar ook het belang van Project Postvriend.

Tot nu toe deed ik al het werk alleen en mailde ik iedereen persoonlijk. Dit is (gezien mijn eigen gezondheid) helaas niet meer mogelijk nu Project Postvriend zo hard groeit. Gezien deze groei is het noodzakelijk om Project Postvriend te professionaliseren. Een belangrijke en spannende stap!

Ik ben dan ook erg druk met het oprichten van Stichting Postvriend. De naam Project Postvriend blijft bestaan, maar er komt een bredere basis, opbouw, team en verantwoording achter te staan. Dit heeft niet alleen voor mij maar ook voor jullie gevolgen. In positieve zin! Project Postvriend kan straks een grotere verantwoordelijkheid en zorgplicht dragen. Wat iedereen ten goede komt. Dit betekend o.a. dat er een grotere waarde wordt gehecht aan het accepteren van de algemene voorwaarden en het omgaan met naam- en adresgegevens.

Achter de schermen is het dus een drukte van belang om dit alles volledig correct op de baan te krijgen. Dit vergt precisie maar ook tijd.

Zodra hier meer duidelijkheid over is zal ik jullie daarvan op de hoogte brengen. Natuurlijk hou ik jullie ook op de hoogte van eventuele verdere vorderingen. Ondertussen wil ik vragen voor wat extra begrip wanneer een antwoord van mij lang op zich laat wachten. Ik hoop dat jullie dit begrijpen.

Dan wil ik graag afsluiten met twee leuke nieuwtjes.

Project Postvriend is benaderd door de NCRV. Over enkele weken zal ik gefilmd worden voor de rubriek ‘Zing, Vecht, Huil’ binnen het t.v.-programma ‘Altijd Wat’. Dit vind ik ontzettend spannend maar ook een hele eer. Wanneer bekend wordt wanneer het uitgezonden gaat worden horen jullie dit vanzelf.

Daarnaast wil ik jullie graag wijzen op Festival Kom Erbij. Van 26 september t/m 5 oktober is het de Nationale week tegen Eenzaamheid. Vanuit Project Postvriend voelde ik de noodzaak om tijdens deze week actie te ondernemen en een speciale activiteit te organiseren. Samen met anderen organiseren we dan ook Festival Kom Erbij, op 5 oktober in Eindhoven. Tijdens dit festival zullen er verschillende workshops, activiteiten en lezingen plaatsvinden in het kader van (nieuw) contact maken en verbinding. Dit alles op laagdrempelige en ludieke wijze. Van voetmassage, tot wandeling, tot knutselactiviteit. Natuurlijk kunnen er ook kaarten voor Postvriend verzonden worden. Het festival en de activiteiten zijn gratis toegankelijk. Kijk voor meer informatie op www.komerbijfestival.nl

Rest mij jullie hartelijk te bedanken voor de inzet en het geduld dat ik tot nu toe al heb mogen ontvangen.

Jullie horen gauw weer van mij.

Hartelijke postgroet,

Anneke Simons

Intiatiefneemster Project Postvriend

 

Geplaatst in Geen categorie | 2 reacties

Het is weer Postvriend-tijd!

Beste Postvrienden,

Daar ben ik weer!

Hartelijk dank voor jullie geduld.  Het zijn drukke tijden geweest.

Project Postvriend had een fantastische maar hectische start. Gevolgd door de organisatie en de deelname aan de Geluksroute en Fabriek op Zondag in Eindhoven. Waarna een ware kettingreactie ontstond aan aanmeldingen, reacties en informatieaanvragen. Dit alles werd afgesloten met een vrij plotselinge verhuizing aan mijn kant.

Druk, maar wat ontzettend leuk! Het is een succes waar ik van onder de indruk ben en wat niet mogelijk zou zijn zonder jullie enthousiasme en inzet! Waarvoor hartelijk dank!

Inmiddels zijn de meeste dozen uitgepakt, raak ik gesetteld in mijn nieuwe huisje en heb ik even een moment genomen om te genieten van het zomerse weer en bij te tanken van al deze gebeurtenissen.

De overvolle mailbox is bijna bijgewerkt en het merendeel van de aanmeldingen zijn verwerkt. Wacht je nog op een mail van mij? Wees gerust; hij volgt snel!

Ik ben er dus helemaal klaar voor om weer volop aan de bak te gaan voor Project Postvriend. Er hangen wat interessante samenwerkingen in de lucht waar jullie vanzelf meer van zullen horen. Ook stromen de eerste aanmeldingen via zorg- en hulpverleningsinstanties binnen.

Jullie horen vast snel weer iets van me.

 

Hartelijke postgroeten,

Anneke

 

p.s. Een kleine impressie van Project Postvriend in actie tijdens de Geluksroute en De Fabriek op Zondag in Eindhoven.

 

100_7148

 

100_7167

 

Postvriend in actie

100_7173

Een volle brievenbus. Daar doen we het voor!

Geplaatst in Project Postvriend | Een reactie plaatsen