Schrijftips

??

Schrijftips

Vindt u het moeilijk om te schrijven naar iemand die u niet persoonlijk kent? Hier volgen wat tips.

 • Hou het licht en positief.
 • Schrijf een kattebelletje. Schrijf over wat voor weer het is, welke boodschappen je hebt gedaan, waar het boek over gaat dat je aan het lezen bent of welke vogel je vanmiddag in de tuin hoorde fluiten.
 • Kies een mooie spreuk, gedichtje of boodschap uit en schrijf deze op de kaart.
 • Vraag hoe het met de ander gaat, wat hij/zij gedaan heeft. Wees niet bang, vragen staan vrij. Durf een ander te leren kennen!
 • Schrijf wat je de ander zou toewensen.
 • Beschrijf jezelf, geef de ander een beeld van wie je bent. Misschien door het simpele feit dat je twee katten hebt en je dolt bent op die twee mormels of dat je stiekem verslaafd bent aan chocoladekoekjes in je thee dippen.
 • Schrijf over de kleine geneugten van het leven. Er zit zoveel moois in ieders dag. Waar geniet jij van? Grote kans dat je daar overeenkomsten vindt tussen jou en de ander.
 • En als je niet weet wat te schrijven, dan maak je toch gewoon een tekeningetje!

Het gaat om persoonlijke aandacht, een hart onder de riem, een opkikkertje door de brievenbus.

Banner-pagina001

2 reacties op Schrijftips

 1. ger schreef:

  Maak al een aantal jaar leuke kaarten,…voor de verkoop. Maar nu maak ik ze ook met nog meer plezier voor een postvriend!! Geweldig goed idee!

 2. Astrid schreef:

  Hallo,

  Ik zag de link op ons postbezorgersforum staan en ik moet zeggen dat ik het een leuk en lief initiatief vind. Maar ik vraag me af of iemand wel een kaartje van een vreemde wil ontvangen en hoe ik kan weten wie ik dan een kaartje kan bezorgen. Misschien alle weduwen en weduwnaars? In mijn buurt ken ik er wel een paar. In mijn dorp Dorst bezorg ik die kaartjes natuurlijk zelf. Ben toch immers postbode. Hopelijk reageren jullie op mijn mailtje en kan ik info krijgen wie er nog meer graag een kaartje zou ontvangen.

  Groeten en ga zo verder
  Astrid van den Broek

Reacties zijn gesloten.