Het verhaal achter Postvriend

Saskia Holtjer 3

Foto: Saskia Holtjer Fotografie

Het verhaal achter Postvriend.

Stichting postvriend is opgezet in 2013 door Anneke Simons, zij is de initiatiefneemster van Project Postvriend.
Het project ontstond uit eigen ervaring en motivatie, Anneke is een ‘ervaringsdeskundige’.

Ze is zelf namelijk al vele jaren chronisch ziek (waarvan enkele jaren huisgebonden) en zij mocht persoonlijk de kracht van een vriendelijk kaartje op de deurmat al vaak ervaren. Het leek haar dan ook mooi om deze kracht op een grotere schaal in te zetten.

Echter Anneke kreeg een nieuwe uitdaging, haar gezondheid ging verder achteruit en de  de kronkels van het leven slokte veel tijd en energie op. Allemaal zorgde het ervoor dat ze Stichting Postvriend niet langer gerund kreeg. Het groeide haar boven het hoofd en het werd haar teveel. Ze wist niet goed hoe ze het moest aanpakken, en de stichting viel stil. Momenteel is Anneke de eigenaar van de winkel Er is plek te Roermond: www.erisplek.nl

Tot ze in 2016 ze de situatie en ontwikkelingen binnen de stichting met haar vriendin Nienke Luten besprak, deze had wel interesse om de stichting over te nemen. Nienke en Anneke kennen elkaar van tijdens het Kom Erbij Festival, welke Anneke mede-organiseerde in Eindhoven. Samen hadden Anneke en Nienke een gemeenschappelijke roeping; Eenzaamheid onder de aandacht brengen. Maar bovenal; er ook echt iets aan doen! Er ontstond een vriendschap en Nienke heeft Postvriend vanaf het allereerste begin op de voet gevolgd.

Eigenlijk was het dan ook helemaal niet zo vreemd toen zij aangaf dat ze wel interesse had om de stichting over te nemen. Wat een prachtig geschenk! Het oude voltallige bestuur was opgelucht en enthousiast. Natuurlijk duurde het even voordat er een nieuw bestuur gevonden was en alle taken overgedragen. Wij waren namelijk gevestigd in het zuiden des lands en Nienke richting het Noorden. Nienke Luten vormt nu samen met haar Zus, een vriend van de kookclub en een collega het huidige bestuur.

Vanaf september 2017 is de stichting onder bestuur van het nieuwe bestuur, alle gemaakte plannen worden opgepakt en alle inschrijvers worden weer actief benadert om matches te maken.