Veelgestelde vragen

FAQ

Veel gestelde vragen

 

–          Wat doet Postvriend?

Postvriend wil de eenzaamheid in de samenleving verkleinen door het sturen van kaartjes en/of brieven naar diegenen die wel een verrassing op de deurmat kunnen gebruiken. Een kaartje of brief ontvangen betekent dat iemand aan hen denkt. We sturen daarmee de boodschap dat ze niet alleen zijn.

We zien het als een laagdrempelige manier om eenzaamheid bespreekbaar te maken, nieuwe contacten te leggen en te onderhouden.

–          Wie is Postvriend?

Postvriend is een stichting, begonnen als persoonlijk initiatief van Anneke Simons. Lees hier meer over het ontstaan van Postvriend. Momenteel bestaat Postvriend uit een bestuur.  Lees hier meer over het bestuur.

–          Hoe werkt Postvriend?

Postvriend koppelt mensen met eenzaamheidsgevoelens aan mensen die hier iets aan willen doen. Men kan dan ook kiezen om post te ontvangen of te versturen. Vervolgens kan men kiezen om dit met een enkel kaartje te doen of op regelmatige basis. Inschrijven als post-ontvanger of post-verstuurder is simpel met een inschrijvingsformulier. Meer informatie onze werkwijze, Postvriend worden en de inschrijfformulieren vindt u hier.

–          Hoe meld ik me aan bij Postvriend?

Aanmelden bij Postvriend kunt u doen via een inschrijfformulier op deze site. U kiest ervoor om post te ontvangen of te versturen. Vervolgens kiest u om een enkel kaartje te versturen/ontvangen of om een regelmatig contact aan te gaan. Aanmelden en meer informatie vindt u hier.

–          Hoe schrijf ik me uit bij Postvriend?

Uitschrijven bij Postvriend kan via de mailings die u ontvangt. Uw gegevens worden dan verwijderd uit onze database. Ook kunt u altijd een mail sturen dat u geen post meer wenst te ontvangen.

–          Wat gebeurt er met mijn persoonlijke gegevens?

Lees het privacy statement om precies te weten wat er met uw persoonlijke gegevens gebeurt.

 

–          Wat kost Postvriend?

Postvriend is een laagdrempelig non-profit initiatief. Inschrijving en aanmelding zijn gratis. De enige kosten zijn de portokosten bij het versturen van post.

–          Hoe kan ik Postvriend helpen?

Postvriend kan alleen bestaan met uw hulp.

Lees hieronder meer over de verschillende mogelijkheden om Postvriend te helpen

–          Ik wil graag iemand anders aanmelden als Post-ontvanger. Mag dat?

Wat fijn dat u wilt bijdragen aan het verminderen van eenzaamheidsgevoelens van een ander. Het is mooi om te merken dat u zich bekommert om iemand die eenzaam is.

Aangezien er persoonlijke gegevens van post-ontvangers worden uitgewisseld met post-verstuurders is het voor ons niet altijd mogelijk om elke aanmelding door een derde in behandeling te nemen. U kunt het aanmeldingsformulier zo uitgebreid mogelijk invullen, dan kunnen wij vervolgens een beslissing nemen.

Postvriend vraagt u vriendelijk het aanmeldingsformulier in te vullen en duidelijk te omschrijven wat uw relatie is met de post-ontvanger en waarom u deze persoon aanmeldt bij Postvriend.

–          Wat schrijf ik naar iemand die ik niet persoonlijk ken?

Vindt u het lastig een kaart of brief te schrijven naar iemand die u (nog) niet persoonlijk kent? We hebben enkele tips voor u:

o    Houd het licht en positief.

o    Schrijf een kattebelletje. Schrijf over wat voor weer het is, welke boodschappen u hebt gedaan, waar het boek over gaat dat u aan het lezen bent of welke vogel u vanmiddag in de tuin hoorde fluiten.

o    Kies een mooie spreuk, gedichtje of boodschap uit die voor u een speciale positieve betekenis heeft en schrijf deze op de kaart.

o    Vraag hoe het met de ander gaat, wat hij/zij gedaan heeft. Wees niet bang, vragen staan vrij. Durf een ander te leren kennen!

o    Schrijf wat u de ander zou toewensen.

o    Beschrijf uzelf, geef de ander een beeld van wie u bent. Misschien door het simpele feit dat u twee katten hebt en dol op ze bent of dat u stiekem verslaafd bent aan chocoladekoekjes.

o    Schrijf over de kleine geneugten van het leven. Er zit zoveel moois in iedere dag. Waar geniet u van? Grote kans dat er overeenkomsten zijn tussen u en de ander.

o    En als u niet weet wat te schrijven, dan maakt u toch gewoon een tekeningetje!

Het gaat om persoonlijke aandacht, een hart onder de riem, een opkikkertje door de brievenbus. U wilt met uw brief of kaartje de ander toch een geweldige dag bezorgen?

3 reacties op Veelgestelde vragen

  1. Silvana schreef:

    De eerte kaart ontvangen , en verstuurd.

    het is heel spannend hoe de reactir is van de ander.

  2. Anneke de Boer schreef:

    Ik vind het leuk om een naamgenoot een reactie te versturen. Ik zit zelf te overwegen om een schrijfcontact aan te gaan. Een ‘ouderwetse’ kaart of brief krijgen kan je hele dag mooier kleuren.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *